У Вінниці вперше у історії нашого міста та України триває чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації.

— З 30 червня по 4 липня у Вінниці відбувається чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації. Не лише вперше в історії Вінниччини, а й незалежної України! Взагалі така першість проходитиме втретє. Це величезний успіх для Вінниччини. Я хочу подякувати нашим спортсменам, які займають друге місце в світі. І це ще не межа, — повідомив заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр Крученюк.

— Змагаються юнаки та дівчата віком від 14 до 16 років у чотирьох категоріях. У збірній України є троє досвідчених вінницьких спортсменів — Аліна Солоненко, Артем Степаніщев та Володимир Ляхович. Володя — чемпіон світу 2018 року, чемпіон України 2019 року, Аліна — чемпіонка України 2019 року, Артем — теж чемпіон України 2019 року. Це вихованці нашої міської ДЮСШ-2. Готує вінничан заслужений тренер України Сергій Зеленський, — розповів голова федерації радіоспорту Вінницької області Василь Колодяжний. — Взагалі, у нашій команді — 20 спортсменів.

Участь у першості беруть близько 15 країн. Це Польща, Білорусь, Німеччина, Китай, Чехія, Словенія, Словаччина та інші. Вже є 150 спортсменів. До речі, зараз Україна посідає друге місце за рейтингом країн, що досягли найбільше успіхів у нашому виді спорту. Звісно, недооцінювати наших суперників не варто. Бо чехи, поляки, словаки досить сильні. «Темна конячка» — китайці. Вони не брали участі у двох попередніх чемпіонатах. Тож можна очікувати багато несподіванок. Але на те й спорт. Ми сповнені надій лише на перемогу!

Змагання проходять у лісі у Вороновиці та традиційно — у вінницькому Лісопарку. Так, Вороновиця — нове місце для нас. Тож цей чемпіонат стане для нас вагомим та відповідальним викликом!

Олександр Крученюк побажав юним вінницьким спортсменам та тренеру успіхів та гідно захищати честь Вінниччини й України на змаганнях високого гатунку. Тож чекатимо лише на перемоги вінничан та української команди! А вже завтра, 4 липня, буде остаточно відомо, хто стане чемпіонами!