У Вінниці діятиме безповоротна фінансова підтримка аграріїв у галузях овочівництва та картоплярства

Щоб мотивувати фермерів у Вінницькій громаді займатися землеробством та збільшувати обсяги виробництва, Вінницька міська рада офіційно схвалила Порядок фінансової підтримки для суб’єктів господарювання в галузі овочівництва та картоплярства на безповоротній основі. Ця підтримка буде надаватись за рахунок коштів бюджету ВМТГ. Рішення про це було прийняте на минулому тижні під час засідання сесії.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов переконаний: для розвитку та підсилення економічного потенціалу всієї громади, міська влада має об’єднати зусилля з агровиробниками. Саме тому муніципалітет задіює різні інструменти підтримки бізнесу, і аграрний напрямок – не виняток.

“Розвиток овочівництва та картоплярства у громаді – це також підсилення продовольчої безпеки громади. Сьогодні в нас 6,5 тис. га землі засіяні технічними та культурними рослинами і лише на 42 гектарах вирощуються овочі. Населення громади має бути забезпечене якісною продукцією від місцевого виробника, в даному випадку – овочами та фруктами і, щоб підсилити потенціал в частині овочівництва та картоплярства, ми запроваджуємо такий фінансовий інструмент підтримки для аграріїв”, – сказав Сергій Моргунов.

Отож, як розповів директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов, для діючих суб’єктів господарювання, які вирощують овочі та картоплю, Порядок передбачає відшкодування у розмірі 30% вартості висадженого/висіяного в поточному році насіння овочевих, баштанних культур та картоплі, але не більше 50 тисяч гривень.

Порядком також передбачено відшкодування 30% вартості обладнання, матеріалів, робіт зі встановлення системи краплинного зрошення, але не більше 50 тис. грн на одного отримувача.

“У разі подання суб’єктом господарювання документів для отримання фінансової підтримки на безповоротній основі за двома зазначеними напрямами, фінансова підтримка надається у розмірі, що не перевищує 80 тисяч грн одному одержувачу на рік. Для новостворених суб’єктів господарювання передбачено підтримка у розмірі 15 тисяч гривень на один гектар оброблюваних угідь під вирощування овочевих, баштанних культур та картоплі, але не більше ніж 60 тисяч гривень одному отримувачу”, – додав Максим Мартьянов.

Нагадаємо, відповідно до Порядку суб’єкти господарювання мають право на отримання фінансової підтримки на безповоротній основі суб’єкти господарювання, які відповідають наступним умовам:

• стосовно яких не відкрито провадження у справі про банкрутство, та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;

• які не мають простроченої заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи ГУ ДПС у Вінницькій області;

• які зареєстровані в Державному аграрному реєстрі;

• право власності та/або користування земельними ділянками зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на території Вінницької міської територіальної громади.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin