Вінницька громада передала військовим п’ять тисяч хімічних грілок та один тепловізор

4 січня, Вінницька міськрада ініціювала чергову передачу допомоги для військової частини, яка несе службу на Харківському напрямку. До неї увійшло 5 тисяч хімічних грілок та один тепловізор.

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповів, що Вінницька міська рада продовжує опрацьовувати запити від військових та оперативно закривати їх потреби.

“Тепловізор українського виробництва виготовлений наприкінці 2023 року – в середині грудня. Дуже добре, що він одразу стане в нагоді і буде використаний за призначенням вже цими днями, – сказав Андрій Очеретний. – Власне, як і хімічні грілки. Засоби обігріву необхідні для тих, хто перебуває в окопах та бліндажах. Незабаром знову почнуться морози, вже з наступного тижня прогнозують -10 °С, тож хімічні грілки будуть доречні. Вони компактні і чимало наших оборонців випробували їх дію на собі. Дуже важливо зберегти життя та здоров‘я наших воїнів. Дуже важливо, щоб всі вони повернулися додому цілими та неушкодженими. Для цього і допомагаємо”.

Координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Лілія Дишкант розповіла, що з початку 2024 року, тобто за чотири дні, Вінницька міська рада здійснила вже п’ять передач для військових.

“Ця робота буде продовжуватися і надалі. Найважливіше, що всі військові швидко отримують допомогу, яка реально зберігає їх життя. Цього разу це тепловізор – “очі” наших оборонців, необхідні для виконання бойових завдань, а також хімічні грілки українського виробництва, які тримають сталу температуру тривалий час, – сказала Лілія Дишкант. – Нагадаю, що цього тижня міська рада оголосила тендери на закупівлю необхідного обладнання: дронів, прожекторів, зарядних станцій, квадрокоптерів та інше. Тож незабаром передач буде значно більше”.

Військовий, який відвезе допомогу на Харківський напрямок до своїх побратимів, подякував Вінницькій громаді та міській владі за підтримку. Він також додав, що ця допомога – дуже своєчасна.

“Ми з побратимами перебуваємо на позиціях в 200-300 метрах від противника. Це окопи, бліндажі, нори – зимою там неможливо користуватися буржуйками, бо це демаскує позиції і несе загрозу, адже ворог може нанести пряме ураження, тому хімічні грілки – це чудова альтернатива обігріву для військовослужбовців. Тепловізор теж буде нам корисним під час виконання бойових завдань. Це значна допомога, за яку ми дуже вдячні”, – сказав військовослужбовець.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin