“Чиста водойма”: ще одну ініціативну групу створили у Вінницьких Хуторах

У Вінницькій міській територіальній громаді продовжують об’єднувати людей, які прагнуть зберегти та впорядкувати водні об’єкти та навколишні території. 16 січня, у Вінницьких Хуторах була створена ініціативна група під назвою “Чиста водойма – 7”, до якої приєдналися активні жителі, чиї приватні земельні ділянки межують з водойми.

“На території Вінницько-Хутірського округу маємо досить велику кількість водних об’єктів, які є інвестиційно не привабливими до здачі в оренду для риборозведення та рекреації», – зауважила начальниця управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Наталія Павленко. – Тому ми спільно із старостатом та місцевими жителями громади будемо продовжувати роботу в напрямку охорони та збереження довкілля, водних ресурсів, наведення ладу на водоймах та прибережних захисних смугах”.

Вона також зауважила, що протягом 2023 року у громаді було створено шість Ініціативних груп «Чиста водойма»: по 2 – у Вінницьких Хуторах та Гавришівці, по 1 – у Писарівці та Щітках.

“Всі ці роботи виконуємо в межах заходів Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки Вінницької міської територіальної громади на 2023-2025 роки”, – додала вона.

На засіданні ініціативної групи обрали голову та секретаря, працівники управління розвитку сільських територій ознайомили учасників з Правилами благоустрою ВМТГ та проєктом Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері охорони довкілля. Також обговорили плани роботи та порядок проведення загальних зборів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin