«Ми повинні підготуватись до другої хвили пандемії коронавірусу»: Сергій Моргунов

Сьогодні, 19 травня на позачерговій сесії міської ради Сергій Моргунов розповідав про затвердження Програми антикризової підтримки громади.

Одним із основних питань – питання охорони здоров’я.

  • Перш за все ми повинні належним чином підготуватись до другої хвилі пандемії коронавірусу у Вінниці, – говорить міський голова. – Адже до першої хвилі ми не буди готові у повній мірі. І тільки завдяки об’єднаності, волонтерам, громадським організаціям змогли з мінімальними можливості забезпечувати наших медиків індивідуальними засобами захисту, дезінфікуючими засобами.

За словами міського голови потрібна потужна підготовка на майбутнє.

  • Необхідно створити трьох місячний запас засобів індивідуального захисту. Засоби ці ми виробляємо на наших місцевих підприємствах – «Володарка» та «Поділля». Також необхідно поповнити запас дезінфікуючих засобів, медикаментів, які направлені на лікування коронавірусу, – розповів мер.

Крім того Сергій Моргунов наголосив та тому, що потрібно продовжити придбання необхідного медичного обладнання. В першу чергу це апарати ШВЛ.

  • Слідкуючий етап це створити лабораторію плр у міському діагностичному центрі. Це необхідно для того, щоб збільшити кількість людей, яким ми зможемо зробити необхідні дослідження, що дасть змогу виявити  COVID-19 на ранніх етапах. Але є ще не менш важливі аспекти. Це перш за все підготовка медичних кадрів, а також збільшення ліжкового фонду, – каже Сергій Моргунов.

Також міський голова зауважив, що важливим аспектом є робота над програмою «Стоп грип», яку було розпочато ще в 2016 році.

  • На сьогоднішній день програма виявила свою ефективність. Думаю це один із основних чинників чому саме в Винниці на першому етапі не було такого великого сплеску на першому етапі пандемії. Пропонуємо розширити на 40% цю програму «Стоп грип» для того, щоб більше вінничан змогли вакцинуватись.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin