Про важливість підтримки ветеранів сьогодні: Veteran Hub у Вінниці!

Про важливість підтримки ветеранів сьогодні! 22 травня, Veteran Hub у Вінниці відвідав міський голова Сергій Моргунов, його заступниця Галина Якубович та директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. Під час візиту обговорили спектр послуг, які надають спеціалісти організації військовим, ветеранам та їхнім родинам, та окреслили напрями подальшої взаємодії.

Veteran Hub – це мережа підтримки для ветеранів, ветеранок і їхніх близьких. Благодійна організація була заснована у 2018 році, тоді ж відкрили простір у Києві. Вінницька філія відчинила свої двері для відвідувачів у вересні 2020 року.

«Напрям роботи з ветеранами був актуальний ще з 2014 року, на той час існували різні форми допомоги учасникам АТО/ООС: від громадських організацій і до муніципальних закладів соціального захисту. З початку повномасштабного вторгнення актуальність цієї проблеми зросла в рази. Наразі у Вінниці є декілька просторів, які працюють за запитами ветеранів та надають їм відповідні послуги. Одних із них – Veteran Hub. Також цього року плануємо відкривати ще один центр для підтримки демобілізованих військових, який знаходитиметься на вулиці Степана Бандери. Думаю, що чим більше буде таких осередків і чим ефективніше вони будуть працювати, надавати психологічні, юридичні консультації, допомагати з працевлаштуванням і перекваліфікацією, тим краще ветерани та ветеранки зможуть адаптуватися до цивільного життя після проходження військової служби», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Під час візиту керівниця вінницької філії Veteran Hub Анастасія Бунич розповіла про проєкти організації «Шлях ветерана», «Шлях коханої воїна», «Військовий досвід у резюме» та інші. Вона також показала, як працює простір та його зони: коворкінг, кімната для консультацій, лекторій, лаунж та простір для кава-брейків, а також внутрішнє «зелене» подвір’я. За словами очільниці, Veteran Hub облаштували так, щоб усі відчували комфорт та почували себе як вдома.

«Простір створений для того, аби було місце для підтримки та реінтеграції ветеранів після повернення з військової служби. Фахівці Veteran Hub надають психологічні, юридичні консультації. Також допомогу надають менеджери підтримки, чия робота спрямована на підтримання соціального добробуту, що містить освітній напрям, охорону здоров’я та працевлаштування. Також ми активно проводимо події для ветеранів та їхніх близьких. Наразі у місяць до нас звертаються від 500 до 700 людей, враховуючи тих, хто бере участь у заходах. Але очікуємо, що у майбутньому звернень буде ще більше, коли військові будуть звільнятися з військової служби», – розповіла Анастасія Бунич.

При Veteran Hub працює також мобільний офіс – це «хаб на колесах», який надає змогу отримати консультацію та підтримку для ветерана та ветеранки у будь-якому куточку області. Це окрема команда, яка пересувається по різних населених пунктах на автомобілі.

Veteran Hub у Вінниці знаходиться за адресою: вулиця Славетна, 29. Єдина лінія підтримки працює за номером: 067-348-28-68.

«Загалом у Вінниці існує мережа організацій, які мають одну мету – підтримка військових, ветеранів та їхніх родин, – зазначає директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова. – Окрім Veteran Hub, цим напрямом займається і Ветеранський простір, який знаходиться за адресою: вулиця Єрусалимка, 8, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, “Сервісний офіс у справах ветеранів”. У Прозорих офісах соціального спрямування працюють помічники ветеранів. 11 фахівців, які самі у минулому мали досвід військової служби або є членами родин оборонців, надають консультаційно-інформаційні послуги Захисникам, Захисницям та їхнім рідним».

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin