На підтримку Збройних Сил України спрямували близько 22,5 млн грн

Вінницька громада продовжує активно підтримувати Збройні Сили України, першочергово направляючи на їх потреби фінансові ресурси.

«Традиційно на кожній сесії ми розглядаємо в першу чергу можливості фінансування по нашому першому пріоритету – це «Безпека та оборона». І саме зараз на оборону ми виділяємо майже 22, 5 млн грн. Найбільше – 11, 5 млн грн направляємо на бригаду «Червона калина» Нацгвардії. Нагада., вчора передали їм паливозаправник досить потужний, 240 FPV дронів та мавіки, а також 50 тисяч сухих душів. До речі, завтра чергова річниця утворення саме цього підрозділу, – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. –Крім того, 500 тисяч передбачаємо на наш військовий госпіталь для реабілітації Героїв. 1 млн грн виділяємо на придбання шин для спецтехніки згідно із запитом однієї з частин, яка базується у Вінниці. Також продовжуємо фінансову підтримку Харківського національного університету внутрішніх справ, який релокований у Вінницю для покращення матеріально-технічної бази навчання майбутніх правоохоронців».

Сергій Моргунов повідомив, що Вінницька громада надала різнопланову допомогу 50 військовим частинам, із них 36 – підтримує на постійній основі.

«З початку року Вінницька міська рада на підтримку Сил безпеки та оборони вже спрямувала 340 млн грн, із них субвенції в розмірі майже 129 млн – це якраз на те, що ми не можемо самостійно, згідно Бюджетного кодексу України придбати. Та 161 млн спрямували на придбання автомобілів, дронів і тепловізорів. Далі ми не будемо зупинятися. Все залежить, у першу чергу, від надходжень до нашого бюджету. Наскільки буде стійко сьогодні в умовах війни працювати вінницька економіка», – підкреслив міський голова.

Нагадаємо, що цьогоріч Вінниця при формуванні бюджету передбачила на пріоритет «Безпека та оборона» близько 1 млрд грн.

Дбає громада і про фізичне здоров’я наших Захисників та Захисниць та їхню реабілітацію після поранень. Це і послуги мобільної стоматології на передовій, і забезпечення лікування як військових, так і членів їхніх родин у медичних закладах громади. На ці цілі самоврядці сьогодні спрямували 1,3 та 3 млн грн, відповідно.

А загалом з початку року на соціальну підтримку оборонців, їхніх сімей і родин загиблих Героїв адресували більше 14,5 млн грн, зазначила директорка департаменту фінансів Вінницької міської ради Антоніна Лесь.

«Крім того, за пріоритетом «Турбота» у Вінниці продовжують робити вулиці зручними для людей на кріслах колісних. Зокрема, цим рішенням передбачено видатки на поточний ремонт елементів благоустрою з влаштування пандусів на вул. Хмельницьке шосе», – розповіла директорка департаменту фінансів.

Серед головних завдань залишається й створення безпечних умов перебування дітей в освітніх закладах. Відтак додаткові видатки спрямовано на капітальний ремонт споруд цивільного захисту у садочках №77 та №5, облаштування укриттів у шести ліцеях (№№11, 12, 13, 23 30,33).

«Звичайно в умовах воєнного стану, коли левова частка коштів бюджету йде на оборону, без підтримки міжнародних донорів нам було б набагато важче посилювати стійкість громади, нарощувати її економічний потенціал – каже Антоніна Лесь. – Ось і цього разу допомога нагодилася вчасно. Надійшов другий транш грантового проєкту німецької урядової компанії GIZ та ПРООН «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)». А це додатково понад 8 млн грн на реконструкцію приміщення для розміщення «Вінницького інноваційно-технологічного центру». Загалом на реалізацію цього проєкту ми від наших партнерів вже отримали 32,6 млн грантових коштів».

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin