«Розправити крила та знайти себе»: стартував проєкт «Простір можливостей» для підлітків

Свідоме суспільство, яке вміє ефективно комунікувати, залагоджувати конфлікти та підтримувати один одного. Саме така місія нового проєкту «Простір можливостей» для підлітків, який організували представники VinSmart Центру та відділу молодіжної політики Вінницької міської ради. Вчора, 10 липня, у креативному просторі LEVEL 80 відбулось знайомство вінницьких юнаків та дівчат – учасників проєкту. Попереду на них чекає ще низка цікавих зустрічей.

Як розповів директор КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Дмитро Мира, для підлітків участь у цьому проєкті – це чудова нагода знайти нових друзів, здобути нові комунікативні навички та з користю провести час.

«Цей проєкт розрахований на активну молодь, яка прагне змін та нових знань, які знадобляться їм в майбутньому. Головна наша мета – допомогти підліткам розправити крила та відшукати ресурси для того, щоб змінювати світ на краще. На учасників “Простору можливостей” чекає багато активних заходів, які підготували наші психологи», – сказав Дмитро Мира.

І справді, проєкт передбачає серію тренінгів, активних ігор на розвиток «soft skills», спільні перегляди фільмів тощо. До речі, центр підліткових клубів єдиний майданчик позашкільних занять у Вінниці, який має можливість проводити психологічну гру «Майстер комунікації».

Як розповіла завідувачка відділу психологічної підтримки VinSmart Центру Ірина Доценко, вікова категорія учасників – від 15 до 20 років.

«Підлітки зможуть реалізувати свої сторони та потенціал, з’ясувати свої цінності та зрозуміти свою зону розвитку. Вони зацікавлені в тому, щоб навчитися ефективно комунікувати та розвиватися. Наша ціль підтримати та зберегти наших учасників у цих прагненнях. Наші заходи будуть включати в себе психологічні та трансформаційні ігри, а також гру “Майстер комунікації”. Наша психологиня Руслана Швець-Адамчук пройшла відбір від Української академії медіації і стала єдиною психологинею позашкільних закладів освіти, яка може допомогати розвивати навички ефективної комунікації в підлітків», – розповіла завідувачка відділу психологічної підтримки VinSmart Центру Ірина Доценко.

Валерія, одна з учасниць проєкту «Простір можливостей», вже неодноразово відвідувала заняття, які організовують для підлітків у VinSmart Центрі. Напередодні першої зустрічі вона розповіла, що попередні тренінги та заходи були змістовними та наповненими новою інформацією, тож дівчина дуже зацікавлена в новому досвіді і хоче якнайшвидше почати нове навчання та знайти нових друзів та однодумців.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin