У День Державного прапора України у Вінниці підняли найбільший стяг області

Сьогодні, 15 липня, у Вінниці та по всій країні відзначають День Української Державності. У зв’язку з цим на Замковій горі підняли синьо-жовтий стяг та вшанували усіх тих, хто боровся за українську державність та незалежність у різний час. У церемонії взяли участь керівники міста та області, військові та громадськість.

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам”ять про наших великих предків, які з покоління в покоління прагнули жити у своїй державі та захищали її зі зброєю в руках, які надавали нам сили та віри в перемогу.

Сьогодні День Української Державності має особливе значення, оскільки ми бачимо продовження героїчної боротьби наших предків у сучасних захисниках України. Наші військові – хлопці та дівчата, які щоденно ризикують своїм життям на фронті, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність нашої країни. Вони є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, воїнів УПА – всіх тих, хто в різні часи захищав рідну землю від ворога.

День Української Державності – це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни, наповнену боротьбою за незалежність, єдність та щасливе життя.

День Української Державності є не лише днем історичної пам’яті, але й символом єдності та незламності українського народу. Це нагадування про те, що наша держава має глибокі історичні корені і що ми маємо продовжувати боротьбу за свою свободу та незалежність, зберігаючи традиції та цінності, які були закладені тисячоліття тому.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що наш прапор, під яким твориться історія нашої країни, став символом нашого суверенітету та національної гордості.

«Під синьо-жовтим стягом – виборюємо суверенітет нашої держави. Під цими кольорами твориться українська історія. Переможемо! І у кожному куточку України – від Львова до Луганська, від Харкова до Криму – майорітиме український прапор», – відзначив Сергій Моргунов.

Також відбулось делеговане покладання військовослужбовцями квіткових гірлянд до меморіальних дошок і пам’ятників борцям за українську державність.

Довідково

Цьогоріч ми вперше відзначаємо День Української Державності 15 липня, зокрема, з урахуванням переходу Православної церкви України на Новоюліанський стиль календаря. Загалом це державне свято відзначається в Україні вже втретє. Сьогоднішня дата має свій символ – чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Вони спростовують міф про те, що Україна – це молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичі та був знаком князя Володимира Великого, за часів якого хрестилася Київська Русь. День Української Державності запроваджений Указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до 30-ї річниці Незалежності України, в День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin