Учора Сергій Моргунов відвідів оздоровчий центр “ЯМаріуполь.Родина”: подробиці

Учора, 19 серпня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом з головою Вінницької обласної Ради Вячеславом Соколовим та міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком зустрілись з переселенцями, які наразі відпочивають у таборі Вінницької громади. Тут третій сезон поспіль організовують відпочинок для маріупольських родин-переселенців з дітьми. Проєкт реалізують за підтримки Вінницької міськради та муніципалітету Маріуполя.

Під час візиту Вінницький міський голова разом з колегами поспілкувався з дітьми та їхніми батьками, ознайомився з умовами проживання та відпочинку та подякував Вадиму Бойченку за співпрацю.

“Три роки тому ми спільно створили такий табір, адже з перших днів повномасштабної війни, ми досить активно включились і надавали підтримку переселенцям, і в тому числі маріупольцям, які приїжджали до Вінниччини. Сьогодні ми бачимо, що такий оздоровчий табір як «ЯМаріуполь. Родина» користується великою популярністю серед переселенців з Донеччини, і поспілкувавшись з родинами, зрозумів, що їм тут подобається і планують знову сюди приїхати”, – зауважив Сергій Моргунов.

Також він додав, що Вінницька міська рада максимально долучається до всіх організаційних процесів, а саме: толок, екскурсій, пізнавально-розважальних заходів, аби покращити дозвілля дітей, аби їхні батьки відчували себе комфортно.

“Для нас дуже важливий пріоритет “турбота”, і в рамках цього велика увага приділяється як внутрішньо переміщеним особам, так і жителям області та громади. Ці люди, які зараз відпочивають тут, пережили окупацію і виходили з оточення, тому вони надзвичайно травмовані й фізично, і морально. Важливо,  щоб діти і їхні батьки мали можливість відпочити. Україна – єдина, і ми маємо бути разом та підтримувати один одного“, – впевнений голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий.

Програма оздоровчого центру містить  різноманітні активності для дітей та дорослих, спрямовані на покращення їхнього психологічного стану та здоров’я. Тут для дітей проводять чимало активностей, а саме: походи у зоопарк, планетарій та театр, прогулянки на конях. Також працюють аніматори й щодня урізноманітнюють дитяче дозвілля квестами та пізнавально-розважальні програми. Наразі підійшла до завершення п’ята зміна, в планах провести ще три відпочинково-оздоровчих зміни.

“Починаючи цей проєкт, ми мали на меті надати підтримку та допомогу наших маріупольців, які виїхали та розташувалися по всій України. Сьогодні мережа підтримки «ЯМаріуполь» включає 29 центрів по всій Україні. Це 20 базових, 7 побутових та 2 оздоровчих центри. Зокрема, у Вінниці працює базовий центр підтримки «ЯМаріуполь» та побутовий центр «ЯМаріуполь. Тут створені гідні умови й з кожним роком кількість відпочиваючих людей збільшується, загалом після завершення усіх змін тут відпочинуть майже тисяча маріупольців”, – підсумував міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin