Вінницькі підземелля: діагноз та рецепти лікування

Круглий стіл під такою незвичною назвою провели напередодні у Хабі «Місто Змістів» історики, краєзнавці та представники релігійних громад. Організаторами круглого столу виступили Центр історії Вінниці та Інститут розвитку міст.

На сьогодні ґрунтовного історичного чи археологічного дослідження про підземелля Вінниці немає, самі ж ходи знаходяться поза межами правового поля. На цьому наголосив завідувач сектору охорони культурної спадщини управління культури і мистецтв Вінницької ОДА Михайло Потупчик:

Тож залишаєтья питання: чи можна робити відкритим доступ до цих підземель, чи ні. Розібратися у непростій ситуації навколо підземель доручив вінницький міський голова Сергій Моргунов. І проведення круглого столу стало одним із кроків на шляху до його вирішення. Далі коментує Михайло Потупчик:

Головним результатом проведення круглого столу за словами директора Центру історії Вінниці Олександра Федоришена стало те, що ця тема виринула назовні. Наукова спільнота готова продовжувати роботу з місцевими мешканцями, підтримуючи громадські ініціативи і підготувати найближчим часом проміжне видання, інформацію, яка вже відома про вінницькі підземелля та рухатися далі.


Джерело фото: сайт ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin