“Єдині, хто є архітекторами прибудинкової території – мешканці будинку”, – мер Моргунов

Саме мешканці будинків повинні планувати прибудинкову територію та двір, в якому мешкають. Влада допоможе тим, в кого є готовий проект.

Про це йшлося на зустрічі мера Вінниці Сергія Моргунова з жителями багатоповерхівок по вулиці Келецька.

“Лише ви, спільно та консенсусом, можете розпланувати власний двір. Ми не можемо за вас цього зробити. Але ми можемо допомогти реалізувати ваши проекти за принципом співфінансування”, – відповів мер Вінниці на питання жителів Келецької, вкотре додавши, що для малозабезпечених жильців існує практика отримання матеріальної допомоги від міста, яку можна направити на облаштування прибудинкової території.

“Я навіть якби хотів, то не зміг би профінансувати облаштування дворів на сто відсотків. Це обмежує законодавство. Але ми розуміємо, що є будинки з великою кількістю тих самих пенсіонерів. Тому знаходимо вихід із ситуації надаючи їм матеріальну допомогу, яку вони можуть направити на це”, – сказав Моргунов.

Окрім цього на зустрічи з очільником Вінниці традиційно було піднято питання якості води.

“Ви як відкриваєте кран і бачите те, що звідти тече – відразу ругаєте Моргунова, так? А між тим місто ніяким чином не впливає на роботу водоканалу. Ві підпорядковується обласній владі. Зі свого боку ми робимо все, щоб підвищити якість води. Вінниця – єдине місто в Україні, яке власним коштом реалізує очистку річки в межах міста. І це, повірте, суттєво вплине на якість води. Але для повноцінного вирішення цієї проблеми ми маємо отримати підтримку нашої команди Української стратегії Гройсмана в обласній раді”, – підсумував Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin