До редакції газети 33-й каналу надійшло ось це ЗВЕРНЕННЯ до Президента України Зеленського В.О. – гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, на підставі норм прямої дії статей 1, 3, 5, 6, 8, 19, 34, 36, 38, 40, 44, 55, 60, 68, 102 Конституції України щодо визнання Указу №706/2019 від 18.09.2019 року про призначення головою Вінницької облдержадміністрації пана Скальського Владислава Володимировича таким, що втратив чинність

Шановний пане Президент!

Вінницький Майдан, який діє з часів Революції Гідності в Україні, нагадує Вам, що йдучи на президентські вибори, Ви обіцяли розробити концепцію Народовладдя і Ваш перший законопроект буде про форми прямої демократії в Україні, що дасть змогу Українському народові реалізувати свою волю – визначати і змінювати Конституційний лад та здійснювати владу безпосередньо або через органи місцевого самоврядування.

Стаття 5 Конституції – основного Закону України прямої дії стверджує, що «єдиним джерелом влади в Україні є народ»!

Проте, на жаль, громадяни Територіальної громади Вінниччини сьогодні не можуть впливати на рішення, які мають визначальне значення для нашої рідної Вінницької області: призначення Голови облдержадміністрації?! ?

Нам дуже прикро та гірко від прийнятого Вами рішення щодо призначення на посаду голови Вінницької ОДА Скальського В.В.

На наше глибоке переконання дана особа має пряме відношення до представників попередньої корумпованої, неукраїнської влади та є їх прямим ставлеником. Тобто антиукраїнська здирницька політика попередньої влади буде продовжуватись.

Про кримінальні правопорушення Вінницького оргзлочинного угрупування олігархів, можновладців, правоохоронців і суддів вінницької мафії Порошенка – Гройсмана, а також службових осіб, органів прокуратури та МВС України повторне відкрите Звернення та Заява, на підставі ст. 214 КПК України, 03.09.2019 року направлено особисто Президенту України, Генеральному Прокурору України, ДБР, НАБУ, Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики, Міністру внутрішніх справ України.

Вінницький Майдан листом від 24 травня 2019 року запропонував Вам для розгляду п’ять кандидатур на посаду Голови Вінницької ОДА, але, на жаль, Ви жодним чином не відреагували на звернення мешканців Територіальної Громади області.

Натомість своїм Указом №706/2019 від 18.09.2019 року Ви призначили п. Скальського головою Вінницької ОДА…

Громадяни України – жителі Вінницької області, які голосували на президентських та парламентських виборах в першу чергу за «Україну своєї мрії», «за наші з вами цінності», Вашу програму те, у що Ви вірите й чому готові служити категорично проти прийнятого Вами рішення, без погодження з Територіальною громадою, – призначення Скальського головою Вінницької ОДА і вимагаємо визнати вищезазначений Указ таким, що втратив чинність і невідкладно звільнити Скальського Владислава Володимировича з посади Голови Вінницької ОДА.

Такі Ваші дії виправлять допущений прорахунок і унеможливлять продовження цинічної антиукраїнської політики Януковича – Порошенка – Гройсмана!

Розгляд Звернення просимо провести за участю представників Вінницького Майдану та надати обґрунтовану відповідь по суті у встановлений Законом строк, за адресою: Україна, Вінницька область, м. Вінниця, аул. Соборна, 54/5, 21050, ГО «Рада Майданів Вінниччини» та продублювати на електронну скриньку [email protected].

Дане Звернення направити: особисто Президенту України,

Генеральному Прокурору України, КМУ, до газет «Голос України», «Урядовий кур’єр» інші ЗМ1 та Інтернет.

Прийнято одноголосно.

Вінницький Майдан, площа Майдан Небесної Сотні – Петро Гандурський, Валерій Козяк.