Де обстежитися на коронавірус у Вінниці? (Новини компаній) : 17:04:2020

Де обстежитися на коронавірус у Вінниці? (Новини компаній)

На даний момент досить гостро стоїть питання діагностики коронавірусної інфекції, адже кількість інфікованих щодня збільшується – в місті, в країні та світі. Вчасна і достовірна діагностика – це запорука своєчасного і ціленаправленого лікування, попередження розвитку ускладнень і, що не менш важливо, профілактики розповсюдження контагіозної інфекції серед близьких, друзів та інших контактних осіб.

Де можна провести аналіз на COVID-19 в місті Вінниці?

Відповідь на це питання є. Тести роблять в державних закладах охорони здоров’я, але роблять не всім бажаючим і строго по конкретним критеріям, якщо людина не підпадає хоча б під один критерій, у проведенні тесту їй можуть відмовити, адже кількість експрес – тестів досить обмежена, достовірність їх низька і практично завжди їх доводиться перевіряти за допомогою ПЛР аналізу (полімеразної ланцюгової реакції) на наявність вірусу. Тести виконують також в деяких приватних медичних установах та приватних лабораторіях, але, як правило, ПЛР аналіз на коронавірус коштує більше 2000-х тисяч гривень, а результат доведеться чекати протягом 3-4 днів, а ми вже знаємо наскільки цінний час в даному випадку.

На відміну від вище перерахованого, в  приватній медичній лабораторії Меділабс ПЛР аналіз на коронавірус COVID-19 виконують вже за 1 день. Це означає, що протягом 1 одного робочого дня людина вже отримає результат: інфікована чи ні.

Вартість такого аналізу в лабораторії Меділабс становить 1500 грн, що на 500-700 грн нижче середньої вартості на аналогічний аналіз в інших лабораторіях.

Чому такі відмінності у виконанні аналізу?

Медична лабораторія Меділабс  – це єдина ПЛР – лабораторія в м. Вінниці, яка має власну акредитовану матеріально – технічну базу для проведення лабораторної діагностики: власне сучасне та потужне обладнання для ПЛР – діагностики, оригінальні реактиви, тест – системи від розробників та кваліфіковані медичні кадри. За рахунок того, що аналізи проводяться на місці і біологічний матеріал не транспортується для діагностики в інші лабораторії, в інші міста та деінде, результат можна отримати вже за 1 день.

Відсутність необхідності довгого транспортування біологічних матеріалів впливає не тільки на швидкість, а й на достовірність отриманого результату ПЛР аналізу, так як дуже важливі умови, в яких проводиться транспортування зразків і при найменшому порушенні вимог – результат може бути хибним.

Що таке ПЛР – аналіз і як до нього підготуватися?

ПЛР – тестування вважається золотим стандартом діагностики. Достовірність такого аналізу майже 99%. Ймовірність помилки надзвичайно низька.

ПЛР – аналіз виявляє наявність РНК вірусу в зразках біологічних матеріалів, отриманих від пацієнта. Його проведення може підтвердити чи спростувати підозру про захворювання вже з першого дня інфікування, на відміну від тесту на антитіла, так як на синтез антитіл в організмі потрібно як мінімум 5-7 днів. По протоколу всі результати експерс – тестів повинні бути підтверджені результатом ПЛР – аналізу.

Матеріал для ПЛР аналізу – мазок з ротоглотки. Термін виконання аналізу – 1 робочий день.

Підготовка до здачі тесту на COVID-19:

Перед проведенням забору біологічного матеріалу для аналізу не рекомендується:

– за 3-4  години вживати їжу, чистити зуби, полоскати рот/горло, курити, жувати жувальну гумку;

– за 6  годин до дослідження використовувати лікарські засоби для зрошення ротоглотки (спреї) і препарати для розсмоктування (таблетки/пастилки та ін).

– використовувати пастилки/спреї/цукерки та інше для освіження дихання.

Меділабс працює відповідно до Наказу МОЗ України від 28.03.2020 № 722 ‘Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)’ та у співпраці з державними закладами охорони здоров’я.

Здати ПЛР – аналіз на коронавірусну інфекцію COVID – 19 ви можете в приватній медичній лабораторії Меділабс за адресою:
м.Вінниця, вул. Оводова (Козицького) 29.
Телефони для попереднього запису: 38(067)5827671, 38(067)4306402

Будьте здорові, дотримуйтесь правил карантину та бережіть себе!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin