Нещодавно у Броварах відбувся фінал Кубка України серед карате кіокушинкай, де відбирали кандидатів до збірної та резерву до участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях 2020 року.

Наші земляки блискуче виступили та повернулись додому з медалями. Маємо два срібних призери серед жінок – Анастасія Дузяк, Анастасія та Іванна Скоробогатько, «бронзу» серед чоловіків взяв Богдан Миленький, а серед юніорів – Денис Щупак. Займаються із спортсменами заслужений тренер України Сергій Брушніцький та Леся Мазур.

– Я почала займатись кіокушинкай карате ще в третьому класі. Мене відвела мама, яка бачила, що я дівчинка активна та бойова. Перед тим були музика й танці, але із ними не склалось, — розповіла нам Настя Дузяк. — Зрозуміло, що відразу у спорті ідеально нічого не виходить. Та я не зупинялась і працювала над собою. Першу перемогу здобула у Гайсині на змаганнях. На обласних показала гірший результат, проте достойно себе проявила. На даний час маю десятки медалей та грамот, чорний пояс із карате кіокушинкай. Отримала його 2015-го, за рік — звання майстра спорту. За участь у перших турнірах платили по 350 грн. За чемпіонат Європи отримала 40 євро. Карате — не контактний вид спорту. Лише легко торкаємося противника. Є спаринги і демонстрація ударної техніки, кидки і захвати. Рідних на змагання не запрошую. Відволікають. Розповідаю їм про досягнення вже після турнірів.

Віталіна Володимирова