У Вінниці прозвітували про виконання Програми розвитку фізичної культури та спорту у ВМТГ у 2021-2023 роках

Сьогодні, 12 жовтня, під час чергового засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський прозвітував про виконання Програми розвитку фізичної культури та спорту у Вінницькій міській територіальній громаді у 2021-2023 роках. Крім того, було представлено на затвердження проєкт Програми розвитку спортивної галузі на наступні три роки.

Голова спорткомітету зазначив, що попри виклики, які диктує нам сьогодення програма та плани виконуються. Вагомою складовою роботи спортивної спільноти наразі є підтримка Збройних Сил України, завдяки яким вдається втілювати проєкти в життя та розвивати спортивну галузь у тому числі.

«Від початку повномасштабної війни спортивна спільнота Вінниці продовжує спрямовувати допомогу бійцям на фронт. Адже наразі будь-яка допомога – це вклад в нашу Перемогу. Представники галузі активно проводять заходи на підтримку військових на передовій. Так, було придбано техніку, обладнання (тепловізори, квадрокоптери, квадроцикл, рації, старлінки, генератори, зарядні станції Bandera павербанки), елементи амуніції, медикаменти для підрозділів ЗСУ та медичного закладу нашої громади, де захисники проходять реабілітацію. Також здійснюється підтримка військових та їхніх сімей, – каже Сергій Краєвський. – Також чимало вінницьких тренерів та спортсменів нині воюють на передовій у складі Територіальної оборони, ЗСУ або працюють у волонтерських організаціях».
У 2022 році роботу спрямовували й на підтримку вимушених переселенців. Були організовані притулки для ВПО, зокрема на базі Центрального міського стадіону та МДЮСШ № 2. Працівники галузі долучалися до завантаження та фасування гуманітарної допомоги.

А основоположні завдання Програми розвитку фізичної культури та спорту у Вінницькій міській територіальній громаді у 2021-2023 роках були націлені на популяризацію здорового способу життя серед мешканців, надання населенню якісних послуг з фізичної культури й спорту через мережу комунальних підприємств, установ і закладів

«У нашій громаді функціонує 7 міських спортивних шкіл, які надають послуги з 20 олімпійських та 8 неолімпійських видів спорту. Основна частина, а це – 80 % від загальної чисельності, вихованців МДЮСШ займається олімпійськими видами спорту», – підкреслив голова комітету.

Ефективність роботи МДЮСШ щорічно відзначається у рейтингу Міністерства молоді та спорту України. За результатами 2021-го до п’ятірки кращих у державі потрапила Вінницька міська дитячо-юнацька спортивна школа № 2, набравши понад сто тисяч очок. Водночас низка шкіл, завдання яких готувати резерв до спорту вищих досягнень, вже працюють як школи вищої спортивної майстерності. Практично у кожній є чемпіони світу та Європи у своїй віковій категорії.

У Вінницькій міській територіальній громаді, було проведено різноманітні змагання місцевого рівня: локальні чемпіонати, Кубки міста та міські турніри з окремих видів спорту; забезпечено підготовку та участь спортсменів в обласних, Всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

З метою оптимізації роботи міських спортивних шкіл та розвитку популярних видів спорту розширено мережу міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл: створено нові відділення: плавання, стрибків у воду та вітрильного спорту, збільшено кількість навчальних груп та, відповідно, вихованців міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл на 286 осіб.

«Наші вінницькі спортсмени невтомно працюють, проявляють силу, характер та мужність. Вони здобувають призові місця та підіймають високо прапор України на міжнародних аренах. Використовуючи свої досягнення, вони розповідають світові про війну в Україні», – говорить Сергій Краєвський.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час засідання зазначив, що вінницькі спортивні школи наразі мають можливість обмінюватись досвідом із колегами з міст-побратимів.

Також очільник громади наголосив, що у Програмі розвитку фізичної культури та спорту у Вінницькій МТГ у 2024-2026 роках потрібно звернути особливу увагу на створення умов для занять спортом для людей з інвалідністю.

«Актуальним є питання щодо реабілітації вінничан після ушкоджень опорно-рухової системи. Особливо для тих, хто отримав інвалідність в результаті військових дій. Саме тому ми маємо підсилювати напрямок, розширювати відповідно можливості спортивної галузі й збільшувати кількість заходів у різних напрямках», – зауважив Сергій Моргунов.

Напрацювання нової Програми диктується новими викликами це і зокрема проведення заходів для військовослужбовців та ветеранів, які повернулися з війни та потребують відновлення.

Також серед пріоритетних завдань:

  1. Забезпечення належного утримання та фінансування міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл комунальної власності Вінницької міської територіальної громади.
  2. Забезпечення розвитку олімпійських і неолімпійських видів спорту.
  3. Забезпечення розвитку інвалідного спорту.
  4. Забезпечення проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів серед населення Вінницької міської територіальної громади.
  5. Виплата стипендій кращим спортсменам і тренерам ВМТГ за високі спортивні досягнення.
  6. Фінансова підтримка спортивних команд, клубів та організацій.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin