На сесії ВМР Асоціація органів самоорганізації населення прозвітувала про свою роботу за 9 місяців

Сьогодні, 2 листопада, Асоціація органів самоорганізації населення м. Вінниці прозвітувала про зроблене за 9 місяців. Завдання та виклики, які стояли перед організацією у другий рік повномасштабної війни, озвучила на засіданні виконавчого комітету міської ради очільниця Асоціації Наталія Панчук. За її словами, безпека та оборона, стійкість і турбота – й цьогоріч були найважливішими пріоритетами діяльності.

«У час війни завдання першої необхідності – допомога військовим, які боронять Україну, підтримка внутрішніх переселенців. А також, у межах ініціативи Вінничани важливі – підтримка багатодітних сімей та вразливих верств населення – одиноких стареньких, людей із інвалідністю та дітей-сиріт – Крім того, внаслідок скоординованості дій, вдалося реалізувати більшість із запланованих господарчих робіт, левову частку із яких – завдяки програмі зі співфінансування. Адже в її межах міська рада охоче підставляє плече підтримки тим, хто не лише прагне змін, а й готовий долучитися до процесу власними силами», – зазначила голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниця Наталія Панчук.

Так, за звітний період на умовах дольової участі, у приватному секторі Вінниці здійснили капітальний ремонт дорожнього покриття на 20 вулицях.
«Це не просто покращення інфраструктури, а й життя мешканців в цілому. Тепер сюди без перешкод доїжджає карета швидкої, людям зручно йти на роботу, гуляти з дитячими візочками, і, найголовніше, приємно повертатися нашим воїнам», – підкреслила доповідачка.

На турботу та безпеку вінничан були спрямовані й такі заходи Асоціації, як поточний ремонт доріг, утримання у належному стані та обслуговування дитячо-спортивних майданчиків, прибирання місць загального користування, знесення аварійних та санітарна обрізка дерев, покіс трави, оновлення криниць та хлорування води у них тощо.

Від початку війни в Україні квартальні комітети активно долучилися й до волонтерської діяльності на підтримку Збройних сил України. Організували плетіння маскувальних сіток, випікання хлібо-булочних виробів, а також збір консервації та інших продуктів харчування й одягу для передової та військового шпиталю. Триває робота й щодо допомоги тимчасово переміщаним особам. Так у приміщенні комунальної власності мікрорайону «Сабарів», «Ясний» діє пункт, де люди можуть безкоштовно отримати дитячий одяг, теплі речі, постільну білизну.

«В Асоціації сформована і продовжує працювати потужна команда. Нашими надійними партнерами у реалізації запланованого є виконавчі органи міської ради та депутатський корпус, що дозволяє ефективно та оперативно реагувати на запити людей і виклики сьогодення. Продовжуємо працювати разом задля комфорту нашої громади та кожного її жителя!» – наголосила Наталія Панчук.

У підсумку звіту, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський наголосив на важливості роботи органів самоорганізації населення щодо тісної взаємодії з населенням у вирішенні нагальних завдань.

«На жаль, війна вносить корективи у плани. Головне зосередитись на допомозі Збройним силам України, яким ми дякуємо за те, що маємо можливість сьогодні працювати», – зазначив Павло Яблонський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin