У Вінниці стартував енергоаудит житлових будинків

У Вінниці стартували роботи з енергоаудиту житлових будинків. Фахівці департаменту відновлення та розвитку ВМР вже перевірили місця найбільших тепловтрат у одній з багатоповерхівок на проспекті Космонавтів, 59. Через тепловізор оглянули зовнішні стіни будинку та інженерні мережі.

Як розповіла директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР Ольга Ремешевська, такі заходи необхідно проводити для того, щоб оптимізувати витрати енергії.

“Вінницька громада прагне до вищих стандартів, зокрема в контексті майбутнього вступу України в Європейський Союз. Тож покращення енергоефективності – а це одна з основних складових енергетичної політики ЄС – допоможе нам зменшити свій вплив як на довкілля та клімат, так і на споживацькі звички. Такі заходи, як енергоаудит, допоможуть визначити джерело тепловтрат і місцеві мешканці зможуть об’єднатися, щоб вирішити цей виклик”, – розповіла Ольга Ремешевська.

Провели відповідні роботи з енергоаудиту на запит від мешканців багатоповерхівки. Як зауважив уповноважений по будинку Олег Шаповалов, він та його сусіди бажають дізнатися, що потрібно зробити, аби уникнути тепловтрат.

“Ми звернулися в міськраду заради того, щоб створити комфортні умови для життя. Це будинок старий, з 1982 року тут не проводився ремонт швів, вони пропускають тепло і ми це особливо відчуваємо в холодний період року. Як тільки дізнаємося результати аудиту, одразу будемо вирішувати, як діяти далі”, – запевнив Олег Шаповалов.

Начальниця відділу енергоменеджменту та безбар’єрності департаменту відновлення та розвитку ВМР Вікторія Яворовенко додала, що за результатами енергоаудиту фахівці сформують рекомендаційний звіт, де будуть відображені не лише наявні недоліки в частині енергоефективності, а й шляхи їх вирішення.

“Усунувши недоліки, мешканці будинку зможуть також суттєво заощаджувати, адже впровадження енергоефективних заходів – шпарування швів, утеплення даху чи встановлення енергозберігаючих вікон вплине на платіжки за комунальні послуги”, – сказала Вікторія Яворовенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin