Дев’ять команд представниць військових частини Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України змагаються за першість у чемпіонаті з міні- футболу. Вперше такі спортивні змагання проходять у Вінниці. Кулеметники, гранатометники, стрільці, лікарі – їхні посади різні проте хобі в усіх однакове – футбол. Цим гвардійцям до бою не звикати, щоправда зараз вони на полі футбольному.

«Ми тут зараз на полі всі рівні – це футбол. Мета цього матчу – не лише перемогти, а ще зміцнити дружбу між військовими», – говорить начальник медичної служби військової частини 3008 капітан Вадим Кириченко.

Грали у міні – футбол: два тайми по п’ятнадцять хвилин. Хвилина гри і перший гол – у ворота військової частини 3008. Розгромила господарів змагань команда військової частини 4114 зі Львова. Розлючені футболісти 3008 не втратили бойових дух, у наступному поєдинку реабілітувалась – забили три голи. Так спекотно на полі давно вже не було, зізнаються нацгвардійці.

«Ми беремо участь у турнірі ліги АТО, суперкубок АТО. Граємо у вінницьких чемпіонатах. На цьому турнірі нам головне показати найкращий результат», – говорить підполковник Василь Бондар.

Для гвардійців – це більше, ніж гра. Такі поєдинки надають моральний відпочинок, зазначають військові.

«Футбол зараз став масовим, тим більше зараз коли молодіжна збірна України стала чемпіоном світу на майданчиках повно молоді, тим більше зараз канікули», – розповідає начальник фізичної підготовки і спорту ЗТУ НГУ полковник Олексій Овчаренко.

Вирішальний матч зіграють у п’ятницю. У фінал вийдуть дві найкращих команди, які представлятимуть Західне оперативно–територіальне об’єднання на чемпіонаті з міні – футболу Національної гвардії України.

Валентина Лісова