Тепловізори, прожектори та зарядні станції: у Вінниці чотирьом військовим частинам передали обладнання

Секретар міської ради Павло Яблонський та заступник міського голови Андрій Очеретний передали чергову допомогу українським бійцям. Оборонці ще чотирьох військових частин отримали від громади тепловізори, зарядні станції та прожектори. Частина допомоги поїде на Схід, решта – працюватиме з «ловцями шахедів» на Вінниччині.

«Сьогодні черговий етап допомоги. Наша команда передала допомогу чотирьом військовим частинам. Одна з них зараз несе службу на Донеччині, три інші – працюють на території Вінниччини, і за допомогою переданого обладнання зможуть ефективно знищувати ворожі “шахеди”, – говорить секретар міської ради Павло Яблонський. – Ми й надалі будемо робити все, щоб підтримувати наше військо і наближати Перемогу».

Таке обладнання є значною допомогою для мобільних вогневих груп, розповідає військовий, адже дає доступ для завчасного виявлення цілей.

«Обладнання призначене для своєчасного виявлення у просторі об”єктів, таких як “шахеди” або крилаті ракети, а в подальшому – для їхнього супроводження або знищення, – додає військовий. – Тепловізори дозволяють виявляти об’єкти до 1 900 метрів, так само прожектори дозволяють підсвічувати мобільним вогневим групам та вогневим групам ціль в повітряному просторі для її ефективного знищення».

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил Оборони України.

Загалом у 2024 році на пріоритет «Безпека та оборона» у бюджеті Вінницької міської територіально громади передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin