Вінниччина позбавиться львівського сміття

Ще на початку серпня сміття з Львівщини привезли у Гніванську ОТГ. Тоді це викликало обурення мешканців зокрема й тому, що власник ділянки, де розміщується смітник, не оформив належних дозволів. Зараз сміття почали вивозити з Вінниччини.

Напередодні на загальних зборах місцеві жителі зобов’язали власників сміття вивезти його за межі Вінницької області до 2-го вересня. Якщо ж вони не виконають цю вимогу, селяни погрозили перекрити проїжджу частину біля стін адмінбудівлі на Соборній у Вінниці, де розміщуються обласні рада та держадміністрація.

Власник ділянки прислухався до вимог місцевих і іще минулого тижня почав вивозити сміття. Для цього, розповів Юрій Мельник, староста села Могилівка, що входить до складу Гніванської ОТГ, правоохоронці зняли арешт із трактора, що працював на полігоні.

Попередньо відомо, що даний момент вже вивезено 11 автомобілів, процес вивезення триває і надалі. Прокуратура Львова каже, що загалом із Львівської області вивезено 50 великовагових автомобілів по 20 тонн сміття, тобто загалом 1 тисяча тонн.

Однак куди забирають сміття досі невідомо.

 31 серпня під час засідання координаційної ради власник звалища дав остаточне зобов’язання вивезти сміття до 6-го вересня. Наступного дня на місце мають виїхати представники ініціативної групи, силових структур, а також старости, аби перевірити виконання зобов’язання.

Якщо вимога не буде виконана, то 9-го вересня представники громади блокуватимуть будівлю на Соборній, 10-го – автомобільну дорогу, 11 – залізницю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin