Вакцинобус у Вінниці: у місті провели акцію з вакцинації та тестування здоров’я

У центрі міста вінничани могли отримати щеплення від дифтерії та правця, пройти тестування на ВІЛ-СНІД, Covid, гепатити. А також перевірити цукор та тиск. Таку акцію, яка пройшла на Європейській площі, організували Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, департамент охорони здоров’я Вінницької міської ради та департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА.

«Сьогодні участь у заході бере наша комунальна некомерційна установа “Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 міста Вінниці”. Медики закладу сьогодні у вакцинобусі щеплюють усіх охочих від дифтерії та правця. Сама акція приурочена до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами. Наша мета – привернути увагу громадськості до важливості профілактики таких вірусних, інфекційних хвороб. Кожна свідома людина повинна дбати про своє здоров’я, регулярно проходити обстеження, робити щеплення та тримати зв’язок зі своїм сімейним лікарем», – зазначила головна спеціалістка відділу організаційно-методичної роботи департаменту охорони здоров’я ВМР Мирослава Рикачевська.

Загалом лікарська бригада КНП «ЦПМСД № 2» під час заходу вакцинувала від дифтерії та правця 39 осіб.

Олександр Мельник, завідувач відділу організації діловодства Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, розповів, що таку акцію проводять не тільки у Вінниці. Бригади медики для вакцинації та тестування виїжджають і в інші населені пункти області, зокрема й маленькі, щоб максимально охопити населення тестуваннями та щепленнями.

Отримати щеплення сьогодні прийшла 70-річна пані Наталія.

«Раніше я працювала на олієжиркомбінаті. Там щеплення від дифтерії та правця працівники робили регулярно. Пройшло 10 років, і я прийшла на повторне щеплення. Я часто їжджу на дачу, є ризик якось травмуватися, тому прагну убезпечити себе», – говорить жінка.

Головна перевага такої акції у місті – доступність, вважає 75-річна пані Тетяна.

«Я слідкую за новинами Вінниці та завжди цікавлюся тим, що відбувається у місті. Сьогодні ходила по хліб і побачила, що тут можна пройти безкоштовне медичне тестування. Оскільки не так давно у мене була операція, я слідкую за рівнем цукру. Таке тестування пройшла і сьогодні. Добре, що такі події є у Вінниці», – зауважує вінничанка.

Важливо: дорослим людям робити щеплення від дифтерії та правця потрібно що десять років!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin