Вінниця в жалобі. Сьогодні прощаються з полеглим Захисником Володимиром Калиновським

Старший солдат, стрілець-санітар Володимир Калиновський (позивний Калина) захищав Батьківщину з лютого минулого року. Воював у лавах 21-ї окремої механізованої бригади. Разом із побратимами тримав оборону на лиманському напрямку. Загинув 26 липня під час виконання бойового завдання в районі села Терни Краматорського району Донецької області. Життя воїна обірвалося у 36 років…

«Щойно розпочалось повномасштабне вторгнення Володимир відразу для себе вирішив, що піде воювати. І зробив це одразу як покликала країна. Майже півтора року він не полишав позицій. Був там, де справжнє пекло, – розповідає мати полеглого Героя Людмила Федорівна. – За сумлінне виконання службових обов’язків та високий професіоналізм, зокрема був удостоєний грамоти, а також відзнаки свого окремого стрілецького батальйону – “За мужність та відданість українському народу”».

Володимир Калиновський народився у Вінниці 11 квітня 1988 року. Після закінчення 12-ї загальноосвітньої школи здобув фах газоелектрозварювальника у Вищому художньому професійно-технічному училищі №5. Певний час працював на будівництві, потім – на ДП «Електричні системи», а незадовго перед мобілізацією влаштувався на Вінницький завод тракторних агрегатів.

«Як і багато хлопців, Володимир змалечку захоплювався спортом. Цю любов проніс через усе своє життя. Після роботи часто йшов до місцевого фітнес-клубу, де підіймав штанги, загартовувався фізично. Він взагалі був прибічником здорового способу життя. А ще слухняною та доброю дитиною…», – каже мати.

У Володимира залишились батьки, сестра та двійко племінників.

Церемонія прощання з Володимиром Калиновським розпочнеться сьогодні о 9:30 за адресою: вул. Батозька, 12. Об 11:00 доколінно схилитися, віддаючи останні почесті воїну, вінничани зможуть біля його будинку за адресою: вул. Ю. Клена, 12. А о 12:00 поминальну панахиду за загиблим відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Чин поховання воїна відбудеться о 13:30 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять і слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin