Про що засідав Департамент освіти у Вінниці?

Сьогодні, 24 червня, в онлайн режимі відбулось засідання колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Учасники зібрання розглянули цілий ряд питань, а також затвердили списки переможців серед закладів освіти, чиї інноваційні проєкти отримали гранти обласної Ради та облдержадміністрації. Переможців оголосив в.о. директора Департаменту Володимир Буняк.

Заступник директора Департаменту Олена Чорна зазначила, що цьогоріч через карантинні заходи суттєво скоротилася кількість номінантів на премію «Таланти Поділля 2020», їх – 548 : 321 учень та 227 наставників. Не визначена поки що й дата проведення нагородження.

Тетяна Лісогурська – заступник начальника управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи ознайомила учасників колегії з ситуацією в школах-інтернатах обласного підпорядкування в плані безпечного харчування та медичного обслуговування.  За її словами, на Вінниччині працює 35 інклюзивно-ресурсних центрів. Вони надають корекційно-розвиткові послуги 2747 дітям. З них з порушенням зору – 271, слуху – 82, опорно-рухового апарату – 455, з порушенням мовлення – 702, з розладами аутистичного спектру – 303, із затримкою психічного розвитку -327, з порушеннями інтелектуального розвитку – 607.

Учасники онлайн зібрання заслухали результати позапланової перевірки закладів освіти щодо дотримання ними протипожежних заходів.

Так, із 1523 перевірених закладів виявили наступні порушення: 1114 об`єктів не обладнані автоматичною протипожежною сигналізацією; на 304 – відсутні джерела зовнішнього протипожежного водопостачання, 65 джерел взагалі в неробочому стані; на 72 об`єктах необхідно замінити електрообладнання, а на 158 – шляхи евакуації не відповідають нормативним вимогам; 524 – не забезпечені первинними засобами пожежогасіння.

Відтак, до адміністративної відповідальності притягнуто 1725 посадовців і спрямовано до Адміністративного суду 48 позовів. Тож, роботу з даного напряму посилять.

Також на колегії розглянули тенденції розвитку психологічної служби освітянської галузі області і стан проведення спортивних змагань.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin